Málo, málo, málo! S jednou ingredienciou sa v sladkej šou výrazne šetrilo, porotkyne nespokojne krútili hlavami

Prvá výzva znela lahodne – podpecník, ktorý niektorí súťažiaci aj porotkyňa Jožka Zaukolcová nazvala slovenskou pizzou. Dôrazne dodala, že práca s kysnutým cestom a droždím je hotovou alchýmiou. A naozaj… Dvanástku finalistov cesto potrápilo, išlo najmä o jednu chýbajúcu ingredienciu.

zväčšiť Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová v 2. časti šou... Foto: STVR

Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová v 2. časti šou Pečie celé Slovensko.

Reč pri hodnotení prvej výzvy sa často zvrtla na soľ. Práve tá mnohým pekárom v ich kysnutom ceste chýbala, pri podpecníkoch jej použili málo. Na nedostatok soli v ceste porotkyne upozornili Janku, Miriam, Evku či Paliho.

Výborné podpecníky podľa svojej babičky upiekla Elizabeth, ich chuť aj vzhľad obe porotkyne opísali ako skvelé. Grécka variácia fíg a syru feta zasa očarila porotkyne pri podpecníkoch z dielne Martiny. Hneď v úvode prekvapil Martin, ktorému sa v prvej časti nedarilo. Jeho podpecník s chuťou kapustnice vychválili obe porotkyne, jemná výčitka odznela na hrúbku cesta, ktorá bola o čosi väčšia, než bolo treba.

Pozor Aktualita:  Politici sa hádajú, percentá im padajú? Hosťami Braňa Závodského boli Martin Slosiarik a Grigorij Mesežnikov

Pečie celé slovensko Čítajte viac Veľká chyba priamo v úvode sladkej šou! Niečo také sa doposiaľ nestalo žiadnemu súťažiacemu

Technickou výzvou sa v nedeľu večer stali fánky, pre pekárov ju vybrala porotkyňa Petra. Opísala, čo musia finalisti splniť, aby bola s ich fánkami spokojná. “Pred vyprážaním ich treba narezať. V cukre sa nemôžu obaľovať horúce, len vlažné, ale zasa nie studené. A musia mať krásny kosoštvorcový tvar. ” (viac vo videu nižšie).

Ako pripraviť dokonalé fánky? Porotkyňa Petra zdvíha varovný prst

Zdroj: STVR

Práve tvar potrápil súťažiacich najviac, kosoštvorec podľa predstáv porotkyne Petry sa podaril málokomu. K slovu sa tak v stane dostalo aj pravítko – zlé rozmery pri niektorých výrobkoch porotkyne nepríjemne zaskočili. Chybou bolo aj zlé obalenie fánok v cukre. V technickej výzve pohorela Evka, nedarilo sa ani Monike či Palimu, jeho fánky porotkyne označili za vysušené a tvrdé. Naopak, skvelú prácu v technickej výzve predviedla Martina, dokonalé fánky mohla ísť rovno predávať – tak znela pochvala od poroty. Tesne ju nasledovali Dávid a Janka.

zväčšiť Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová v 2. časti šou... Foto: STVR

Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová v 2. časti šou Pečie celé Slovensko, na zábere s Elizabeth, ktorá sa stala v 2. kole pekárkou týždňa.

V poslednej výzve sa pekári „potrápili“ s trdelníkmi, ktoré predkladali pred porotkyne v naozaj výnimočných útvaroch. Sladký trdelníkový hrad od Martiny pochválila Petra aj Jožka, avšak opäť spomenuli soľ – práve tej bolo v ceste málo. Rovnako bola soľ problémom aj u Janky či Martina. V kreatívnej výzve sa nedarilo Monike, Evke či Miriam, hoci jej parížsky krém v trdelníku Jožke naozaj chutil. Špeciálnu pochvalu si za svoju 3D tortu s názvom „macko“ vyslúžila Elizabeth, nápad so zaúdeným trdelníkom zasa očaril v prípade Danky.

Pozor Aktualita:  Prezidentské voľby v USA: Kamala Harrisová vedie v prieskume pred Donaldom Trumpom

Nedeľné kolo sa stalo posledným pre Moniku, titul pekárka týždňa si vybojovala Elizabeth.

Celý článok tu: ZDROJ ZDE ….✅ REKLAMU ✅ Môžete tu mať napríklad vo forme spätného odkazu viac :Ceny reklamy
….